FJR Owners Forum banner
41 - 60 of 125 Posts
Prawda jest taka, że czerń i złoto dobrze wyglądają. Ale miałem kilka czarnych motocykli i widać na nich każdą drobinkę brudu. Potrzebują kąpieli po każdej jeździe. Jestem teraz stary i zrzędliwy, więc moje OCD dotyczące utrzymywania go w czystości zniknęło.
Osobiście uwielbiam czarny motocykl

Image

Image

... nigdy nie zdecydowałbym się na czarny samochód lub ciężarówkę.

Są motocykle, które naprawdę dobrze wyglądają w czerni i są do niej stworzone. Niektóre byłyby wręcz charakterystycznie czarne. Bandit jest dobrym przykładem. Nowoczesne motocykle dla mnie tak naprawdę nie są. Mogliby się bardziej postarać. Lubię trochę koloru, gustownie dobranego.

Dostawałem nowy samochód służbowy co 2-4 lata w zależności od przebiegu. Wszyscy mówili, żeby wziąć czarny samochód, chciałem taki i wziąłem. Powodem jest to, że przekonałeś się, jak FAJNY jest czarny samochód, ale jak ciężko go wyczyścić, więc czarny wyszedł z twojego systemu, żeby faktycznie go posiadać. LOL

Dostawałem nowy samochód służbowy co 2-4 lata, w zależności od przebiegu. Wszyscy mówili, żeby wziąć czarny samochód, chciałem taki i wziąłem. Powodem jest to, że przekonałeś się, jak FAJNY jest czarny samochód, ale jak TRUDNO go wyczyścić, więc czarny wyszedł z twojego systemu, żeby faktycznie go posiadać. LOL
Zawsze mówię, że uwielbiam czarne pojazdy INNYCH ludzi 😊

Mój tata miał czarnego Oldsmobile'a, kiedy byłem młody. Czarny może wygląda dobrze na eleganckich samochodach, ale nigdy nie chciałem czarnego, kiedy w późniejszych latach zobaczyłem, co inni musieli zrobić, żeby je utrzymać w czystości. Nikt, z kim chodziłem do liceum, nie miał czarnego samochodu. Żaden z nich nie wydaje mi się dzisiaj atrakcyjny. Trochę koloru proszę. Teraz powiem, że FJR z lat 08-09 wygląda dobrze w czerni, jeśli jest czysty. Obecna obfitość czarnych/szarych motocykli pokazuje moim zdaniem brak wyobraźni, zwłaszcza gdy ładne kolorowe sprzedawały się tak dobrze, gdy zostały wprowadzone.

Kiedy kupiłem mój '015, nie skakałem z radości na widok koloru Liquid Graphite. Ale też nie sądziłem, że wygląda źle. Kolor był dość nisko na mojej liście priorytetów. Stan roweru i cena były numerami 1 i 2 na liście.

Mieliśmy lato kilka lat temu z falą upałów, mój van pokazał 42 stopnie C pewnego popołudnia. Na szczęście miał klimatyzację 😂 jedyny inny raz, kiedy doświadczyłem takich temperatur w Wielkiej Brytanii, był w samochodzie wyścigowym.

• Like
Reactions: JoelTheMole
Niczym czarny samochód lub motocykl po pozostawieniu bezpośrednio na słońcu w Teksasie w dzień 110F, aby zmusić cię do ponownego przemyślenia wyborów życiowych. Biel to moja preferowana kolorystyka tutaj.
Nie lubisz smażonych kulek? Słyszałem, że to dobry środek antykoncepcyjny. 🤣 Z ciekawości, czy zadałeś sobie trud przejścia na jasny kolor siedzenia? Jako pięciolatek mój tata miał czerwonego Buicka z czerwonymi skórzanymi siedzeniami. O mój Boże, nie chciałeś siedzieć na tych rzeczach w szortach... 🔥
Lol fajnie? Myślę, że po raz pierwszy słyszę, żeby pogoda 110F/43C została opisana jako "fajna" 🤣🤣🤣
Mając 6'1 i sto pięćdziesiąt funtów ze wszystkimi moimi rzeczami oprócz plecaka, wybierając między naprawdę gorąco a naprawdę zimno, wybrałbym gorąco każdego dnia. Mogę żyć bez klimatyzacji. Ale POTRZEBUJĘ ciepła. Nie mogę jeździć w takiej pogodzie (20-30 stopni Fahrenheita) dłużej niż dwadzieścia minut lub pół godziny, ryzykując odmrożenie palców. Z drugiej strony pogody, mogę jeździć tak daleko i szybko, jak chcę. Zawsze miałem czarne kaski i czarne siedzenia.

To powiedziawszy, pierwszą pracą motocyklisty jest BYCIE ZAUWAŻONYM... czyli WIDZIANYM i/lub SŁYSZANYM. Jasne kolory to promują. Absolutnie nic złego w czerni; estetycznie wygląda dobrze. Ale dla korzyści z ciepła i widoczności, lepsze są jasne kolory.

Nie lubisz smażonych kulek? Słyszałem, że to dobry środek antykoncepcyjny. 🤣 Z ciekawości, czy zadałeś sobie trud zmiany na jasny kolor siedzenia? Jako pięciolatek, mój tata miał czerwonego Buicka z czerwonymi skórzanymi siedzeniami. O mój Boże, nie chciałeś siedzieć na tych rzeczach w szortach... 🔥

Przy 1,85 m i 68 kg z całym moim sprzętem oprócz plecaka, wybór między naprawdę gorąco a naprawdę zimno, wybrałbym gorąco każdego dnia. Mogę żyć bez klimatyzacji. Ale POTRZEBUJĘ ciepła. Nie mogę jeździć w takiej pogodzie (20-30 stopni Fahrenheita) dłużej niż dwadzieścia minut lub pół godziny bez ryzyka odmrożenia palców. Z drugiej strony pogody, mogę jeździć tak daleko i szybko, jak chcę. Zawsze miałem czarne kaski i czarne siedzenia.

To powiedziawszy, pierwszą rzeczą, jaką powinien zrobić motocyklista, jest BYCIE ZAUWAŻONYM... czyli WIDZIANYM i/lub SŁYSZANYM. Jasne kolory to promują. Absolutnie nic złego w czarnym; estetycznie wygląda dobrze. Ale dla korzyści z ciepła i widoczności, jasne kolory są lepsze.
Większość mojego sprzętu jest bardzo jasna.

Szczerze mówiąc, ta pora roku jest tutaj jedną z najlepszych do jazdy:

Image

41 - 60 of 125 Posts