FJR Owners Forum banner

FJR1300ES (Gen 3) Instrukcja obsługi i serwisowa

27K views 19 replies 14 participants last post by  RaYzerman  
#1 ·
Szukam *przeszukiwalnej* wersji PDF zarówno instrukcji obsługi FJR1300 (Gen 3), jak i instrukcji serwisowej.

Niestety oficjalna instrukcja obsługi ze strony internetowej Yamaha nie jest przeszukiwalna :-(

Kupiłem również papierowe wersje instrukcji serwisowej Yamaha FJR1300 oraz Haynes Yamaha FJR1300 Service and Repair Manual: 2001‑2013 -- niestety obie są wersjami drukowanymi. Naprawdę wolałbym wersję elektroniczną (np. PDF), która jest przeszukiwalna.

Dziękuję -- Cameron

#3 · (Edited by Moderator)
Są ******* nielegalne, pytanie nie powinno być zadawane na forum.

To naruszenie praw autorskich. Widziałem tylko 1 oficjalną instrukcję obsługi FJR w formacie pdf, która została dostarczona dealerowi w Outback South Australia.

Kup papierową instrukcję, o wiele lepszą.

Instrukcje obsługi można pobrać ze strony Yamaha.

#5 · (Edited)
They are fucking illegal, the question shouldn't be asked on a Forum.
Ken -- POWAŻNIE...!!!??? Jak widać z mojego postu, legalnie kupiłem wszystkie papierowe wersje instrukcji. Szukam legalnie zakupionej edycji Instrukcji serwisowej (i Instrukcji obsługi, jeśli jest dostępna) w wersji elektronicznej, której mogę użyć do wyszukiwania po słowach kluczowych itp.
Jeśli przeczytałeś mój post, zauważyłbyś, że kupiłem i legalnie posiadam wszystkie drukowane instrukcje, po prostu chcę (wolę) wersję elektroniczną...

...no weź...

#4 ·
Szukam *przeszukiwalnej* wersji PDF zarówno instrukcji obsługi FJR1300 (Gen 3), jak i instrukcji serwisowej.

Niestety, oficjalna instrukcja obsługi ze strony internetowej Yamaha nie jest przeszukiwalna :-(

Kupiłem również papierowe wersje instrukcji serwisowej Yamaha FJR1300 oraz Haynes Yamaha FJR1300 Service and Repair Manual: 2001‑2013 -- niestety obie to wersje drukowane. Naprawdę wolałbym wersję elektroniczną (np. PDF), która jest przeszukiwalna.

Dziękuję -- Cameron
Jeśli kupisz mi instrukcję serwisową, osobiście zrobię dla Ciebie wersję PDF. [emoji1]

Wysłane z mojego Nexus 6P używając Tapatalk

#13 ·
Instrukcja serwisowa jest niewiele warta, ale niewiele więcej

Mam FJR z 2016 roku i kupiłem oficjalną instrukcję serwisową. Może dobra jako odniesienie, ale uznałem ją za najgorzej napisaną instrukcję, jaką kiedykolwiek miałem (liczę 50 lat motocykli).

Są schematy części rozłożonych na czynniki pierwsze, które są trudne do odczytania; schematy okablowania, które wymagają super lupy do odczytania (a strony są w większości puste); i naprawdę bezużyteczne instrukcje, takie jak:

ZDEJMOWANIE OSŁON BOCZNYCH
Następująca procedura dotyczy obu osłon bocznych.
1. Zdejmij:
• Osłona boczna "1"
WSKAZÓWKA:
Odłącz występy na osłonie bocznej od przedniej osłony.

INSTALOWANIE OSŁON BOCZNYCH
1. Zainstaluj:
• Osłona boczna (lewa) "1"

Innymi słowy, bezużyteczne. Z instrukcjami takimi jak ta, nic dziwnego, że mój motocykl przyjechał od dealera z uszkodzonymi zakładkami na wewnętrznej osłonie przedniego panelu.

#14 ·
Czy był to oficjalny produkt Yamaha Corp, czy też jedna z podróbek, przed którymi wciąż ostrzegamy ludzi? Jeśli był cyfrowy, nie był to autoryzowany produkt konsumencki Yamaha. Do chwili obecnej żadna wersja elektroniczna nie została opublikowana i sprzedana przez Yamahę konsumentom. Istnieją pewne wersje dealerskie, które pracownicy skopiowali nielegalnie, ale...

#16 ·
#18 ·
Instrukcja obsługi to oficjalna instrukcja serwisowa Yamahy. wydruk.

Nie ma innych sekcji w instrukcji, w których mógłbym znaleźć procedurę demontażu osłony. Powinna być w sekcji 4, ale zgodnie z moim postem, nic nie jest podane poza "zdejmij osłonę".

#20 ·
Instrukcja obsługi to oficjalna instrukcja serwisowa Yamaha. wydruk.

Nie ma innych sekcji w instrukcji, w których mógłbym znaleźć procedurę demontażu osłony. Powinna być w sekcji 4, ale zgodnie z moim postem, nic innego nie jest podane poza "zdejmij osłonę".
Masz rację. Gen3 ma funkcje zatrzaskowe, więc zaopatrz się w plastikowy pręt do podważania lub coś, co jest znane jako fid w sklepie ze witrażami, lub jeden z tych plastikowych skrobaków do uszczelek (i stęp tępą krawędź). To jak jedzenie płatków Rice Crispies rano..... "Snap Crackle Pop".... za pierwszym razem trochę się skrzywisz, ale będzie dobrze.