FJR Owners Forum banner

Gdzie mogę znaleźć "Nowy" FJR??

2.1K views 25 replies 16 participants last post by  rbentnail  
#1 ·
$1.00

Check price

Lake Havasu City, Arizona

Szukam nowej FJR, aby zastąpić moją z 2013 roku z przebiegiem 40 tys. mil. Jeśli te motocykle znikają, chcę nowy!

Korzystając z Cycle Trader, znajduję tylko 4-5, które są faktycznie nowe, albo z 2023 albo z 2024 roku.

Jakieś pomysły?

Dzięki
Dwayne

#2 ·
Na twoim miejscu wygooglowałbym to.

#16 · (Edited)
Och! Niech ja będę pierwszy!

Moja rada jest taka, żeby jeździć tym, co masz, aż się zużyje. Przejedzie bez problemu 200 tysięcy mil, więc przy obecnym tempie (40 tysięcy w 12 lat) powinieneś się nim cieszyć do 2073 roku. Ile będziesz miał lat za 48 lat?

Kiedy znajdziesz nowy, oddaj mi swój stary motocykl w ramach "oferty odkupu od dealera", proszę. Ale tylko wtedy, gdy jest niebieski. Moje Yamahy muszą być niebieskie, z jakiegoś powodu. (A moje Hondy muszą być czerwone, dziwne?)

Później,
Kent Larson w Minnesocie
Doskonała matematyka...

Chyba nie będę na FJR w wieku 112 lat!

Wydało mi się dziwne, że na Cycle Trader widziałem tylko (4) w sumie, które były wymienione jako nowe. Dealerzy Ride Now mają kilka wymienionych jako nowe, ale mają przebieg od 700 do 4 tysięcy mil, więc nie jestem pewien co do ich praktyk biznesowych. Old jeep dzięki za ten w MotoCity, jeśli są w Anthem, kupiłem tam SXS w 2020 roku, dobrzy ludzie.

Dwayne

#5 ·
A jeśli jesteś na tyle głupi, że czujesz potrzebę wymiany, istnieje wiele używanych wersji z niskim przebiegiem. Mam na myśli mniej niż 10 000 mil.

#10 ·
Brak wydań na rok 2025 dla USA..... Osobiście zatrzymałbym ten, który masz.

#13 ·
Kanada miała wersję czarno-złotą, być może z 2023 roku. I tak, mamy 2025. Może obowiązywać wysoka taryfa, jeśli chcesz ją zaimportować.

• Helpful
  • Like
Reactions: vzhq16 and BigOgre
#18 ·
Ostatnio widziałem 2024 w kolorze Med. Blue za 26 tys. z dostawą. Sprawdzam u lokalnego dealera po około 6 miesiącach w poszukiwaniu nowego lub resztek.
26 tys. z dostawą???? Dolary amerykańskie???

2025 FJR1300 w Kanadzie kosztuje 22 750 CAD$, w tym 1 150 CAD$ za fracht, PDI i opłaty. Podatek od sprzedaży w mojej prowincji wynosi 2 730 CAD$.

Z dostawą 25 480 CAD$, co daje 18 720 USD.

Wow, 7 000 USD więcej niż cena tutaj.

Czy badałeś import motocykla? Może warto poświęcić na to czas.

#19 ·
Ceny początkowe są podane jako 18 299 $ + opłaty. Każdy dealer ma kilka procesów, których używa do zarabiania pieniędzy. Ride Now ma opłatę za dokumenty w wysokości 600 $ oprócz frachtu i PDI. Dostosowują inne rzeczy, aby to było zgodne z konkurencyjnymi dealerami i ich opłatą za dokumenty w wysokości 299 $. Ogólnie rzecz biorąc, to nieco poniżej 20 000 $, aby wstawić go do garażu.

#20 ·
Ceny początkowe są podane jako 18 299 $ + opłaty. Każdy dealer ma kilka procesów, których używa do zarabiania pieniędzy. Ride Now ma opłatę za dokumenty w wysokości 600 $ oprócz frachtu i PDI. Dostosowują inne rzeczy, aby dopasować je do konkurencyjnych dealerów i ich opłaty za dokumenty w wysokości 299 $. Generalnie, to nieco poniżej 20 tys. dolarów, aby wstawić go do garażu.

Nadal szukam...
Nienawidzę tych złych, chciwych Ride Now skurwieli. Dlatego kupiłem mojego '23 FJR od dealera w Zachodniej Wirginii. Miałem wspaniałą jazdę z powrotem do Phoenix i nadal zaoszczędziłem pieniądze.

#25 ·
Rozumiem chęć posiadania czegoś nowego. Ale jeśli motocykl (szczególnie ekran i elektronika) nie zostanie zaktualizowany, trzymałbym się tego, co masz. Bez wątpienia motocykl może cię przeżyć, ale wiem, że chcesz czegoś nowego. Ja zachowałem swój model FJR z 2016 roku i kupiłem GSA dla czegoś nowego.

#26 ·
  • Like
Reactions: motohero1960