Getting "Cannot identify Server" message - Yamaha FJR Forum : Yamaha FJR Owners Forums
 19Likes
Reply
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 36 (permalink) Old 06-06-2020, 04:21 PM Thread Starter
Senior Member
Farkle Trainee
 
Join Date: Oct 2018
Location: Houston
Posts: 563
Getting "Cannot identify Server" message

Anyone else getting this message? I get it every time I open anything on this forum. I only get it on this forum. I use an iPad. I have tried clearing my history and cookies, and rebooting the iPad. And I'm still getting it.

I can hit cancel or continue and am still able to do everything, but it's getting really annoying.

Jim
-------------------------------------
2017 Yamaha FJR1300 ES
2012 Ducati 1199 Panigale
2020 Kawasaki 1000SX
jjscsix is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 36 (permalink) Old 06-06-2020, 07:31 PM
Senior Member
High-G FJR Junkie!
 
N4HHE's Avatar
 
Join Date: Feb 2016
Location: Madison, AL
Posts: 2,201
I get something like that opening the first attachment someone may have posted. Can open the 2nd but not the first.

2018 F-150 XLT SuperCab 4x4 2.7L
2016 FJR1300A
2016 Beta 430 RS
2016 Subaru Outback
2013 Tesla Model S 85
2009 Husaberg FE450
1983 Porsche 928S
N4HHE is offline  
post #3 of 36 (permalink) Old 06-06-2020, 07:39 PM
Senior Member
High-G FJR Junkie!
 
RaYzerman's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: Millgrove, ON, CA
Posts: 6,486
Just might be my imagination but Apple users seem to have more of the issues with this site.
Do you have the same on Windows desktop or laptop?

Ray
Keep yer stick on the ice....
2014 FJR1300A - Root Beer (sold)
2009 CBF1000A - Sienna Red
1999 VFR800Fi - Pearl Shining Yellow
RaYzerman is offline  
 
post #4 of 36 (permalink) Old 06-06-2020, 09:45 PM Thread Starter
Senior Member
Farkle Trainee
 
Join Date: Oct 2018
Location: Houston
Posts: 563
Ray, all of my devices are Apple. But I have a few different iPads and it looks like itís only doing it on one of them. Itís an old one that Apple does not even support with updates anymore. I have trouble loading some sites on that iPad, so I guess Iíll have to write it off to that device.

Thanks to both of you for replying.

Jim
-------------------------------------
2017 Yamaha FJR1300 ES
2012 Ducati 1199 Panigale
2020 Kawasaki 1000SX
jjscsix is offline  
post #5 of 36 (permalink) Old 06-07-2020, 07:47 AM
Member
Trainee Sport Tourer
 
hipi111's Avatar
 
Join Date: Apr 2020
Location: Belgium
Posts: 62
Quote:
Originally Posted by jjscsix View Post
Ray, all of my devices are Apple. But I have a few different iPads and it looks like it’s only doing it on one of them. It’s an old one that Apple does not even support with updates anymore. I have trouble loading some sites on that iPad, so I guess I’ll have to write it off to that device.

Thanks to both of you for replying.
thats mainly an apple device issue it doesnt happen on android or windows not that i have noticed anyways my recommendation is too turn the device off and boot it up again its a simple thing but if you already cleared the cache and cookies its the only thing you can still try since you dont really have any control over other things on there

edit: havent seen any issues on my linux either
bounce likes this.

Sven
1998 Kawasaki KDX 200
1982 Suzuki GSXL 750
1998 Honda shadow vt 600
1996 BMW f 650 Funduro
2005 Yamaha fjr1300a
hipi111 is offline  
post #6 of 36 (permalink) Old 06-07-2020, 08:01 AM
Senior Member
High-G FJR Junkie!
 
Join Date: Mar 2015
Location: Rolling Prairie, Ind
Posts: 2,675
Myself, for the past week or so, I cannot open any attachments w/o it asking for me to ďloginĒ again. Itís only on this site, used to be only occasionally but now itís everytime. I use a iPad by the way, may try rebooting it.
N4HHE likes this.

Steve P
Red 2014A, the fastest color !
Ride more,, worry less !
passx is offline  
post #7 of 36 (permalink) Old 06-07-2020, 08:22 AM
Member
Trainee Sport Tourer
 
hipi111's Avatar
 
Join Date: Apr 2020
Location: Belgium
Posts: 62
Quote:
Originally Posted by passx View Post
Myself, for the past week or so, I cannot open any attachments w/o it asking for me to ďloginĒ again. Itís only on this site, used to be only occasionally but now itís everytime. I use a iPad by the way, may try rebooting it.
well the way that the site knows youre logged in or not is through a cookie if you click the stay logged in button the cookie will be saved and youll keep your session so the cookie might be getting deleted somehow this can happen bc your browser clears them after x amount of time also personally i wouldnt use safari and opt for a other browser like chrome for example safari has some issues for some sites much like internet explorer used to be but in a lesser degree

Sven
1998 Kawasaki KDX 200
1982 Suzuki GSXL 750
1998 Honda shadow vt 600
1996 BMW f 650 Funduro
2005 Yamaha fjr1300a
hipi111 is offline  
post #8 of 36 (permalink) Old 06-07-2020, 08:30 AM
Senior Member
High-G FJR Junkie!
 
Pterodactyl's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Location: Silver City, Montana
Posts: 2,411
Garage
I use a Mac, iPhone and iPad all running Safari; no issues on any forum.

Kevin
The Outpost, Silver City, MT
2018 Ural Gear Up, 2017 R1200GSA
Pterodactyl is offline  
post #9 of 36 (permalink) Old 06-07-2020, 08:51 AM
Member
Trainee Sport Tourer
 
hipi111's Avatar
 
Join Date: Apr 2020
Location: Belgium
Posts: 62
Quote:
Originally Posted by Pterodactyl View Post
I use a Mac, iPhone and iPad all running Safari; no issues on any forum.
as it should! im just giving other options if people do run into some issues

Sven
1998 Kawasaki KDX 200
1982 Suzuki GSXL 750
1998 Honda shadow vt 600
1996 BMW f 650 Funduro
2005 Yamaha fjr1300a
hipi111 is offline  
post #10 of 36 (permalink) Old 06-07-2020, 09:33 AM
Senior Member
High-G FJR Junkie!
 
bounce's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: USA
Posts: 3,356
Quote:
Originally Posted by RaYzerman View Post
Just might be my imagination but Apple users seem to have more of the issues with this site.
Do you have the same on Windows desktop or laptop?
Could it be because Apple complies with IEEE standards for HTML while M$ makes their own proprietary calls to their own proprietary libraries in the web development tools so that people build to reach customers yet fail to when only M$ products can render it?


I have an iPhone, iPad Mini, Mac Mini, and Wintel PC and none of them have these issues. I think it's telling with the below response. Mine aren't so old they've been deprecated.

Quote:
I have trouble loading some sites on that iPad, so I guess I’ll have to write it off to that device.

Maybe updates that address new HTML calls, security issues, etc? Try loading an optional browser to use (Firefox for example) and see if that fixes the old tablet.



I have all my privacy settings locked down (tracking, cookies, cache, etc.) so they CAN'T save cookies and clear everything on exit. I NEVER stay logged in (it would clear that cookie on exit anyway); always logging in fresh to make a new connections. I don't want any chance of malicious intent (someone corrupting a forum, not the forum doing it intentionally). Drive by exploits on web sites is real and actively ongoing. Just visit one of those sites and they can exploit Java (and more) to get into your system.
N4HHE likes this.

Ridden wet. Put up hard.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Last edited by bounce; 06-07-2020 at 09:40 AM.
bounce is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Yamaha FJR Forum : Yamaha FJR Owners Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome